Bitcoin zakt onder $30.000 nu markten richting

Bitcoin zakt onder $30.000 nu markten richting GameStop kijken

Bitcoin is 10% gedaald, waardoor het voor de tweede keer deze week onder de grens van $30.000 is gekomen.

Dit komt op een moment dat de aandelen van GameStop, een verkoper van videogames, in de lift zitten na een door Bitcoin Loophole Reddit gestimuleerde koopactie.

Kan bitcoin zijn momentum vasthouden en de basis leggen voor een nieuw hoogtepunt?
promo

Wil je leren hoe je moet handelen? Ontvang nu een beginnersgids van _BeInCrypto Academy_!

Het Trust Project is een internationaal consortium van nieuwsorganisaties dat standaarden voor transparantie opbouwt.

Bitcoin zakt voor de tweede keer in minder dan een week onder de $30.000, terwijl Reddit-gebruikers een stijging in GameStop-aandelen veroorzaken.

Weer onder de $30.000

Bitcoin (btc) daalde vandaag, 27 januari, kortstondig met 10% en dook daarmee onder de belangrijke psychologische prijs van $30.000. Dit is de tweede keer in minder dan een week dat de top-cryptocurrency naar deze niveaus dook, terwijl het worstelt om het bullish momentum terug te winnen.

De daling leidde tot een marktbrede sell-off waarbij verschillende altcoins tot 15% aan verliezen zagen. De op een na grootste token van de markt, ethereum (eth), brak bijna onder de grens van $ 1.200, met Decentralized Finance (DeFi) leiders zoals yfi en aave die respectievelijk tot $ 29.000 en $ 255 daalden.

In de afgelopen zeven dagen heeft de prijsactie speculaties opgeroepen dat er een correctie gaande is die de markt verder zou kunnen zien dalen. Eerdere pogingen van bitcoin om onder dit belangrijke niveau te breken, stuitten echter op enthousiaste ‚dip-buying‘ van cryptocurrencyhandelaren.

Gestolen schijnwerpers

Dit alles komt op het moment dat GameStop (GME), distributeur van videogames, steun kreeg van een gemeenschap die normaal gesproken achter Bitcoin staat. Reddit-gebruikers die lid zijn van de populaire subreddit r/wallstreetbets hebben de hele week GME gepromoot.

Het ’shilling‘, een term die in de crypto-wereld wordt gebruikt om het verspreiden van niet aflatende propaganda voor een financiële prikkel te beschrijven, zorgde ervoor dat GME in prijs omhoog schoot op de New York Stock Exchange (NYSE).

Veel traditionele beleggers zagen dit als een kans om het aandeel te shorten voor een snelle winst. Maar de stijging hield aan en dwong verschillende grote fondsen te capituleren.

Sommigen in de gemeenschap merkten op dat de aandacht die GME stal van Bitcoin een mogelijke oorzaak was voor de dip naar $30.000.

GME naar de maan! Kopen en vasthouden!
– Cody Olsen (@CodyROlsen) 27 januari 2021

Hebben de Bulls nog steeds de controle?

Als dat inderdaad het geval is, dan moeten bitcoinberen misschien nog steeds voorzichtig zijn. Bovendien ziet SkyBridge Capital-oprichter en voormalig communicatiedirecteur van het Witte Huis, Anthony Scaramucci, het GME-verhaal als positief voor Bitcoin.

In een interview met Bloomberg zei Scaramucci:

„De activiteit in GameStop is meer bewijs van concept dat Bitcoin gaat werken. Hoe ga je die gedecentraliseerde menigte verslaan? Dat is voor mij meer een bevestiging over gedecentraliseerde financiën.“

Bovendien staat bitcoin bij het ter perse gaan op $30.799,98, wat suggereert dat handelaren en investeerders niet aarzelen. Als deze dip-aankoop doorgaat, hebben de stieren misschien nog steeds de controle en kan bitcoin op weg zijn naar nieuwe hoogtes.