De Winklevoss-tweeling Legt Bitcoin uit aan Dave Portnoy

De Winklevoss Twins zijn weer in het nieuws. Deze keer leggen ze bitcoin en het concept van cryptocurrency uit aan online daghandelaar Dave Portnoy, die Barstool Sports heeft opgericht en „letterlijk geen idee heeft wat bitcoin is“.

De Winklevoss Twins weten wat ze moeten zeggen…

Dit zijn de woorden die hij tegen zijn cameraman zei voor een interview met de Twins. Later vroeg hij de man achter de machine, „Doe je dat?“ om te zien of iemand anders zijn gebrek aan kennis over ’s werelds nummer één digitale valuta per marktkapitalisatie deelde. Gelukkig was de Twins er om het concept achter bitcoin uit te leggen en hoe gebruikers mogelijk kunnen profiteren van de eigenschappen ervan.

In het interview waren de Winklevoss Twins snel bereid om Bitcoin Future aan te spreken en goud aan te klagen. Het is niet zo dat ze iets tegen het edelmetaal hebben, maar het heeft geen vaste voorraad zoals cryptocurrencies als bitcoin. Bovendien is het in vrijwel alle hoeken van de ruimte te vinden… Letterlijk.

Elon Musk – de beroemde CEO van zowel SpaceX als Tesla – heeft een nieuw plan aangekondigd om te beginnen met het ontginnen van goud uit asteroïden die de atmosfeer van de aarde doorkruisen. Hoe hij van plan is om dit te doen is een raadsel voor iedereen, maar het blijft een feit dat asteroïden en ruimteschroot enkele van de meest kostbare voorwerpen dragen die de mens kent, waarvan goud er één is, en het sterrenstelsel is tot aan de rand gevuld, wat betekent dat er vrijwel eindeloze voorraden van het goed in kwestie zijn.

Bitcoin daarentegen moet elektronisch worden ontgonnen. Tot nu toe zijn er ongeveer 18 miljoen eenheden ontgonnen sinds het ontstaan van de munt in 2009, ongeveer 11 jaar geleden. Nu zijn er nog maar drie miljoen eenheden over van de vaste 21 miljoen eenheden van bitcoin. Terwijl de laatste bitcoin pas in het jaar 2140 of ergens daarbuiten wordt gedolven, blijft de bitcoin een valuta met een vast bedrag op naam, wat betekent dat op een gegeven moment de voorraad van de wereld opraakt. Zo blijft bitcoin veel zeldzamer – en intrigerender – voor de meeste digitale handelaren met smaak.

Waarom werkt goud niet?

De Winklevoss-tweeling legde Portnoy uit:

Goud is een probleem omdat het aanbod niet vaststaat als bitcoin… We denken aan bitcoin als internetgoud. Als [Elon Musk] al het goud op de asteroïden ontgint, is het goud ineens waardeloos, en ik denk dat hij dat ook zal doen. Er drijven miljarden dollars goud in asteroïden rond deze planeet. Elon Musk gaat het goud vernietigen. Hij gaat daar opstaan en beginnen met het ontginnen van goud. Daarom is goud een probleem. De voorraad is niet gerepareerd zoals bij Bitcoin. Goud is voor boomers die dat niet begrijpen.

Het plan om te beginnen met het ontginnen van asteroïden kwam eerst tot bloei via NASA, die een object begon te observeren dat het Psyche 16 noemt. Naar verluidt heeft de asteroïde genoeg geld om iedereen op de planeet rijk te maken, en Elon Musk en SpaceX zijn uitgekozen om het eerst te bekijken.