Neljä keskeistä Bitcoin-hintamittaria selittävät

Neljä keskeistä Bitcoin-hintamittaria selittävät, miksi sijoittajat ostavat jokaisen BTC-laskun

Valikoima Bitcoin-futuureja ja -operaattoreita ilmaisee, että sijoittajat pitävät jokaista BTC-dippiä ostomahdollisuutena.

Kun Bitcoin (BTC) testasi 17 580 dollarin matalaa 11. joulukuuta, sijoittajat pysyivät suhteellisen rauhallisina huolimatta joistakin analyytikoista, jotka laskivat laskevia arvioita. Viikko on saattanut olla päättynyt samalla tasolla kuin alkoi, mutta Bitcoinin perustekijöistä on tullut vielä terveempiä.

Aina kun Bitcoinin hinta laskee huomattavasti, on yleensä tulossa räikeästi laskeva analyysi, ja vaikka tämä Bitcoin Pro saattaa vaikuttaa vähittäissijoittajien sijoituspäätöksiin, ammattimaiset kauppiaat tietävät paremmin. He välttävät FUD: ää ja liiallista pessimismiä, jotka ovat seurausta negatiivisista hintavaihteluista.

Viime viikolla Bitcoin-määräävä asema jatkoi noususuuntaansa 63,5 prosentista 64,5 prosenttiin. Tätä muutosta vauhdittivat MassMutual-vakuutusyhtiön 100 miljoonan dollarin hankinta ja MicroStrategyin 650 miljoonan dollarin joukkovelkakirjojen myynti.

Tämä uutinen näyttää antaneen lisää luottamusta sijoittajille, jotka epäilivät mahdollisesta 20000 dollarin uudelleentestauksesta.

16 parhaan salausvaluutan viikoittainen suorituskyky

Bitcoin ylitti 15 parhaan altcoinin, mikä laski keskimäärin 2,5% viimeisen viikon aikana. Kokonaisvolyymit olivat kuitenkin pettymyksiä edelliseen kuukauteen verrattuna. Tämä indikaattori mitätöi osittain äskettäisen 17 580 dollarin alhaisen tason, koska se tarkoittaa luottamuksen puutetta.

Toisaalta tuoreet tiedot osoittavat myös kohtalaisen kiinnostuksen puutetta nykyisellä 19 100 dollarin tasolla, mutta se on jotain, joka on testattava viikon aikana, jolloin yleensä enemmän määriä käy läpi.

Institutionaaliset sijoittajat kertyvät, kun Bitcoinin hinta yhdistyy

Crypto-rahastonhoitaja Grayscale Investments lisäsi aggressiivisesti BTC: tä salkkuunsa ylittäen 10,7 miljardin dollarin.

Viimeisen viikon aikana lisättiin 14050 BTC: tä, yhteensä 561130 BTC. Siksi se oli toinen erinomainen viikko Harmaasävyinen Bitcoin Trustille. Samanlainen jännitys näkyy analysoimalla rahaston ylikurssi kunkin osakkeen efektiivisen BTC: n suhteen, tällä hetkellä 0,00095116 BTC.

Harmaasävyinen Bitcoin Trust-premium. Lähde: TradingView ja harmaasävy

Kuten edellä on esitetty, palkkio nousi 11 prosentista 22 prosenttiin viimeisen seitsemän päivän aikana. Indikaattori saavutti 8%: n palkkion 9. joulukuuta, mutta palautui nopeasti 16%: iin. Siksi se heijastaa positiivista vauhtia, kun se ylittää kolmen kuukauden keskiarvon, 12%.
Jatkuva futuurirahoitus pysyi vakaana

Jatkuvissa sopimuksissa, joita kutsutaan myös käänteisiksi vaihtosopimuksiksi, on upotettu korko, jota veloitetaan yleensä kahdeksan tunnin välein. Rahoituskorot varmistavat, ettei valuuttariski ole epätasapainossa. Vaikka sekä ostajien että myyjien avoin kiinnostus on koko ajan sama, vipuvaikutus voi vaihdella.

Kun ostajat (pitkät) vaativat enemmän vipuvaikutusta, rahoitusosuus muuttuu positiiviseksi. Siksi ostajat maksavat maksut. Tämä asia pitää paikkansa erityisesti härkäajoissa, kun pitkille on yleensä enemmän kysyntää.

Yli 2% viikossa kestävät hinnat osoittavat äärimmäistä optimismia. Tämä taso on hyväksyttävä markkinakokousten aikana, mutta ongelmallinen, jos BTC-hinta on sivuttain tai laskutrendissä.

Tällaisissa tilanteissa ostajien suuri vipuvaikutus lisää suurten selvitystilojen todennäköisyyttä yllätyshintojen laskun aikana.

Ota huomioon, kuinka Bitcoinin heikkoudesta huolimatta 11. joulukuuta viikkorahoitusaste onnistui välttämään negatiivisen alueen. Nämä tiedot osoittavat, että sekä lyhyet että myyvät kauppiaat käyttävät suunnilleen samaa vipuvaikutusta.

Tällaista indikaattoria voidaan pitää neutraalina, koska molemmilla osapuolilla on jäljellä jauhetta vetojen korottamiseksi.

Futuuripreemia on palannut normaaliksi

Rahoitusaste saattaa aiheuttaa vääristymiä, koska se on suosituin vähittäiskauppiaiden väline ja sen seurauksena liiallinen vipuvaikutus vaikuttaa siihen. Toisaalta ammattimaisilla kauppiailla on taipumus hallita pidemmän aikavälin futuurisopimuksia, joiden voimassaolo päättyy.

Elinkeinonharjoittaja voi mitata nousutasonsa mittaamalla kuinka paljon kalliimmat futuurit ovat verrattuna tavallisiin spot-markkinoihin. Kolmen kuukauden kiinteän kalenterin futuurien tulisi yleensä käydä kauppaa 1,5 prosentin tai korkeammalla preemilla verrattuna säännöllisiin spot-pörsseihin.

Aina kun tämä ilmaisin haalistuu tai muuttuu negatiiviseksi, tämä on hälyttävä punainen lippu. Tällainen tilanne, jota kutsutaan myös taaksepäin, osoittaa, että markkinat ovat laskussa.

Yllä oleva kaavio osoittaa, että indikaattori kosketti lyhyesti äärimmäisen optimistista 5% 1. joulukuuta, mutta myöhemmin sopeutui 2,5%: iin, koska Bitcoin ei onnistunut rikkomaan 20000 dollarin vastarintaa.

Indikaattorin viimeaikainen nousu 4 prosenttiin osoittaa luottamusta BTC-hintojen palautumiseen, mikä osoittaa ammattimaisten kauppiaiden optimistisuutta.